Web Summit 2019

websummit_marieke_schouten

Web Summit is het grootste online technologie event en wordt jaarlijks gehouden in Lissabon. Gedurende drie dagen komen er zo’n 70.000 bezoekers en 1.200 sprekers. Dit jaar was ik erbij!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Web Summit was één groot speelparadijs vol nieuwe mogelijkheden en online technieken. Van robots die dienen als je nieuwe sous-chef tot een schoolreisje naar Mars of een rondleiding door je bloedvaten. De toepasbaarheid van virtual en augmented reality wordt laagdrempeliger. Hoe tof zou het bijvoorbeeld zijn als Napoleon straks tot leven komt in je schoolboek en je overhoort over de Franse revolutie?

Op Web Summit zie je heel veel kansen en mogelijkheden om de wereld mooier en gezonder te maken met online technologie. Maar die gaan tegelijkertijd gepaard met bedreigingen. Het gevaar rondom dataverzameling was dan ook een terugkerende thema op Web Summit 2019. Want wie heeft jouw data in handen, wat gebeurt daarmee en wat vind jij daarvan? Degene die alle data in handen heeft is machtig. Want daarmee wordt jouw gedrag voorspelbaar én lucratief. Kortom: ik zie, ik zie wat jij niet ziet; wie verzamelt, ziet en gebruikt jouw data?

Alle lezingen kun je terugvinden op Vimeo. Onderstaand vind je mijn top 3 van inspirerende lezingen. 

Top 3 lezingen Web Summit:

  1. The New York Times; als je van verhalen houdt en inspiratie zoekt, klik hier
  2. Immersive entertainment; als je smult van nieuwe technieken en het schoolreisje op Mars wilt zien, klik hier.
  3. The business of GIF$, klik hier.

© Schrijver met een missie