Coördinatie communicatie verhuizing verzorgingstehuis

Catharina thuis op voorne

Communicatieproject Catharina Gasthuis

Voor het Catharina Gasthuis coördineerde en verzorgde ik de communicatie rondom de renovatie en verhuizing van het Gasthuis.

Het belangrijkste doel: de bewoners proactief informeren en betrekken bij de ontwikkelingen, om op die manier een gedeelte van de verhuisstress weg te nemen. Mijn werkzaamheden voor dit project: 

  • Plan van aanpak: doelen formulen per doelgroep, planning en actielijst.
  • Brainstorm en ontwikkeling van het creatief concept: Thuis het gasthuis.
  • Ontwikkeling communicatieplan, thema’s en de middelenmix.
  • Uitvoering middelenmix: content schrijven en redigeren.
  • Aansturen vormgeving: ontwikkeling van een huisstijl speciaal voor dit project.
  • Coördineren van de planning.

Communicatiemiddelen

We ontwikkelden een speciale huisstijl om herkenbaarheid te geven aan dit project. De middelen die werden ingezet: een vragenpot, stickers, magazines en persoonlijke brieven voor de bewoners.

Beeldmerk verhuisproject

De Gasthuiskrant

Verhuizen is stressvol, maar tegelijkertijd zijn er ook veel positieve kanten. Zo beloofde de renovatie meer wooncomfort- en genot. In de Gasthuiskrant informeerden we de bewoners over de voortgang van de renovatie, plaatsten we de verhuizing in perspectief van de geschiedenis en reageerden we op veel gestelde vragen. 

Klik op de afbeelding om het magazine te openen. Je leesbril hoef je niet op, conform de voorwaarden van ouderencommunicatie is het lettertype goed leesbaar!

Tijdlijn voor medewerkers

Medewerkers zijn hét aanspreekpunt voor bewoners. Daarom ontwikkelden we deze tijdlijn met alle belangrijke contactmomenten. Dit hielp hen bij het managen van de verwachtingen.

© Schrijver met een missie