Ik ben een bedrijf!

Kamer van Koophandel Marieke Schouten

Met een grote glimlach fiets ik over de Blaak richting de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Vandaag is het zover! Marieke Schouten gaat voor zichzelf beginnen. Een maand geleden overwoog ik het als een optie, zodra ik het hardop uitsprak begon het balletje te rollen en leek alles vanzelf op zijn plek te vallen. De meneer van de Kamer van Koophandel vindt het niet zo’n spannende dag. Deze intakes doet hij elf keer op een dag, vijf dagen in de week. En omdat de wachtlijst in Amsterdam zo lang is, hebben zij het drukker en moet hij overwerken. Trots laat hij zien hoeveel codes er zijn voor de Belastingdienst. De grote vraag is: waar val ik onder? ‘Wat dacht je bijvoorbeeld van code 74101?’ vraagt hij. ‘Daar valt communicatie- en grafisch ontwerp onder. Maar 7311 zou natuurlijk ook kunnen, voor reclamebureaus.’ Vingervlug scrolt hij door. ‘Code 8001 kan altijd, dat is voor overige diensten. Daar vallen dingen onder zoals een hondenuitlaatservice, maar ook een seksclub,’ vervolgt hij. ‘Lekker dan als je een hondenuitlaatservice begint,’ besluit hij met een uitgestreken gezicht.

Hondenuitlaatservice lijkt me best leuk, maar ik houd het bij mijn communicatievak. Wil je sterke content en goede online communicatie die converteert? Dan ben ik je vrouw!

© Schrijver met een missie